Ražotājiem

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”

„Deserta nozīmi labā restorānā nevar pārvērtēt”, saka Lauris Aleksejevs.” Pēc teicamas maltītes tieši deserts būs tas, kuru viesi atcerēsies visspilgtāk. Labs deserts ir kā punktiņš uz „i”.

Lauris ir viens no izcilākajiem pavārmākslas meistariem Latvijā, kura restorānu ir iecienījuši daudzi ievērojami cilvēki – pašmāju slavenības un ārvalstu viesi. Laura receptes ir vienkāršas un ģeniālas. To pamatā – izcilas kvalitātes sastāvdaļas un perfektas, taču nesarežģītas garšu kombinācijas.

Lauris daudz strādā ar visiem Dansukker produktiem – gan stipro, dabīgo vaniļas cukuru, gan nerafinēro Muscovado, gan sīrupus, gan želejas, balto un Farīna cukuru... Kā vienu, vislabāko Lauris gan nevar nosaukt nevienu, jo tie visi ir svarīgi ēdienu gatavošanā – katram sava loma, nozīme un funkcija.

Šefpavārs iesaka:

Ribiņas ar sīpolu ragū

Kokosriekstu un baltās šokolādes panna cotta ar ceptu ananāsu mērci

Karstais ābolu dzēriens ar gaisīgu topu

Ķirbju kūciņas

Foto recepte

Pīles fileja ingvera un kanēļa cukura marinādē

Foto recepte

Pikantā brieža gaļas zupa

Foto recepte

Bumbiera un zilā siera salāti

Foto recepte

Mocarella salāti ar fenheli

Foto recepte

Pīles salāti ar zemenēm un mango

Foto recepte

Zemeņu krušons

Foto recepte

Lēni gatavota jēra ciska

Foto recepte

Marināde jēra gaļai

Foto recepte

Zemeņu un piparmētru toniks

Svaigu gurķu un citronu fīzs

Laima un kokosriekstu ledus tēja

Jāņogu un rupjmaizes morss

Karameļu ledus kafija

Ķiršu un šokolādes šeiks

Cigoriņu un aveņu dzēriens

Forele ar Tumšo sīrupu, selerijas un gurķu salātiem un rupjmaizes sausiņiem

Dzērveņu un rupjmaizes semifredo ar ceptu ananasu mērci

Tiramisu ar maskarpones krēmu un īrisa mērci

Ribiņas ar sīpolu ragū

Siļķe ar Farīna cukuru

Dārzeņi ar Tumšo cukura sīrupu

Forele uz dēļiem

Foto recepte

Grila marināde liellopam

Foto recepte

Aromātiskais vistas gardums

Augļi karamelē

Cūkgaļas ribiņas cukura marinādē

Dzērveņu mohito

Garneļu salāti

Kafijas Panna Cotta

Ķiršu kokakola

Kokosriekstu un baltās šokolādes Panna Cotta

Laša fileja ar apelsīnu un Muscovado mērci

Liellopa gaļa karija mērcē

Liellopu fileja ar Rīgas Melno balzamu un tumšo sīrupu

Ogu Panna Cotta ar ananāsu mērci

Pīles salāti ar mērci

Riekstu, kaltētu augļu un šokolādes konfektes

Rīsu pudiņš ar kaltētiem augļiem

Sakņu dārzeņu salāti

Saldskābā pīles zupa ar šitake sēnēm

Taizemiešu salāti ar liellopu fileju

Tējas Panna Cotta ar ābolu un rabarberu mērci

Truša fileja kalvadosā ar Muscovado cukuru

Tumšās šokolādes Panna Cotta ar smiltsērkšķu mērci

Valriekstu un žāvētu plūmju Panna Cotta ar dzērveņu mērci

Vista saldskābā mērcē

Vistas fileja ar tumšo Muscovado

Zilā siera creme brule ar vīnogu un riekstu mērci

Ābolu sacepums ar karameļu mērci

Forele saldo sinepju mērcē

Jēra gaļa piparmētru mērcē

Pikantā tortilja ar vistas fileju

Cūkgaļas pavēdere ingvera glazūrā

Cūkgaļas cauraudzis ar sīpolu ragū

Vistas fileja ingvera marinādē

Pīles fileja ar kardamona glazūru

Sautēti kāposti

Sarkano kāpostu lazanja

Ķirbis ar čili, kanēli un apelsīniem

Jogurta un miežu putraimu saldais

Krāsnī cepti kāļi ar āboliem

Laša salāti ar puraviem

Ceptas bietes ar kazas sieru

Vaniļas saldējums

Aveņu saldējums melonē

Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci

Rupjmaizes kārtojums ar dzērvenēm

Rupjmaizes un brūkleņu Panna Cotta

Rupjmaizes kārtojums ar Farīna cukuru un vaniļas cukuru

Marinētas BBQ cūkgaļas ribiņas

Klasiska marināde cūkgaļas kakla karbonādes šašlikam

Marinēta vista arābu gaumē

Baltās zivs fileja ar glazūru

Balzamā marinēta laša fileja