Ražotājiem

Kaspars Jansons, restorāns „Bergs”

Kaspars ir viens no radošākajiem šefpavāriem. Viņam patīk kombinēt un eksperimentēt. Par savu Kaspars sauc ikvienu Latvijā audzētu produktu, taču īpaši iemīļoti ir ķirbji.

Pavāra profesiju Kaspars izvēlējās nejauši. Viņu vadīja vēlme būt pirmajam un būt starp meitenēm. Tā arī izvēle krita par labu pavāra profesijai. Tolaik gan Kaspars nezināja, kāds šis darbs būs patiesībā – garas smagas darba stundas virtuvē, kas vainagojas panākumiem un atzinību, vadot vienu no izcilākajiem Rīgas restorāniem viesnīcā „Hotel Bergs”. Pašlaik gan Kaspars ir izvēlējies uzkrāt pieredzi darbā ārpus Latvijas.

Kā jau sava amata virtuozs, Kaspars izmanto visdažādākos cukura veidus – katru savai vajadzībai un pielietojumam. Piemēram smilšu cepumiem Kaspars izmanto Demerara brūno kristālisko cukuru, gaļas mērcei – tumšo farīnu, bet zivs marinādei – dzidro sīrupu.

Šefpavārs iesaka: