Ražotājiem

Jānis Večens, "Gastronome"

Precējies, divi jau pieauguši bērni, dzīvo Pierīgā. Par konditoru strādā jau 22 gadus, bet desmit no tiem - vienā darba vietā, delikatešu veikala "Gastronome" konditorejā. Zinātāji saka, ka šī konditoreja ir vislabākā no visām. Arī patstāvīgie klienti ir iecienījuši Jāņa veidotās tortes un kūkas.

Pašam meistaram visiemīļotākās ir mazās kūciņas, kuru veidošanā nepieciešama liela pacietība un skrupuloza, gandrīz juveliera veiklība. Protams, nepieciešamas arī vislabākās kvalitātes izejvielas. No plašā Dansukker cukuru klāsta Jānis vispirms izvēlas tumšo sīrupu, kas noder krēmiem un mērcēm. Tāpat lielā cieņā ir Farīna cukurs, kas piešķir spēcīgu, vīrišķīgu aromātu, un baltais pūdercukurs, kas ir neaizvietojams smalkajā konditorejā.

Konditors iesaka: