Ražotājiem

Raimonds Zommers, „Entresol”

Raimonds ir daudzkārtējs konkursu un čempionātu medaļnieks. Atzīta autoritāte un perfekts pavārmākslas meistars. Lutina savus klientus gan ar garšām, gan smaržām un krāsām, gan ar fantastisku siltu smaidu un atsaucību. Raimonds ir pavāru TV šova „Mūsdienu Latvijas garša” 3. sezonas uzvarētājs, godīgā sīvā un ļoti sāpīgā cīņā pieveicot citus savus amata brāļus, draugus un konkurentus. Ilgus gadus strādājis kā restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs, tagad vada pats savu firmas restorānu "Entresol" Elizabetes ielā 22.

Raimonds savās receptēs pārsvarā izmanto tieši cukura sīrupus. Tiem ir ļoti pateicīga konsistence un izcila kvalitāte. Raimonds uzskata, ka sīrups ir kaut kas vairāk nekā cukura šķīdums ūdenī. Tas ir ar ļoti blīvu struktūru, intensīvu saldumu un ideālu pielietojumu jebkurā kulinārijas jomā.

Šefpavārs iesaka:

Mojito

Cidoniju sambuks ar aveņu mērci

Svaiga zandarta fileja ar smiltsērkšķu marinādi

Rapšu eļļā gatavota laša fileja ar ceptiem sarkanajiem sīpoliem, paipalu olu un mandeļu drupačām

Foto recepte

Kvinoju salāti ar dažādu pupiņu izlasi, topinambūriem un šerija mērci

Foto recepte

Tarte Tatin

Foto recepte

Svaigi berztas purva dzērvenes ar ingveru un kanēļa standziņu

Foto recepte

Cepta pīles krūtiņa ar marinētu bumbieri, ķiršu ievārījumu un pīles glazūras mērci

Niedru cukurā sautēts ķirbis ar karsti kūpinātu pālijas fileju un svaigiem pētersīļiem

Aveņu zupa ar timiāna cepumu, plāni grieztu sālītu cūkgaļas krūtiņu un svaigu baziliku

Biezpiens ar burkāna želeju, zemesriekstu halvu, zemenēm, ābolu biezeni

Burkānu kūka ar vaniļas saldējumu, olbaltuma cepumiem, halvu un smiltsērkšķu marmelādi

Glazēta pīles krūtiņa ar spinātiem, dārzeņiem un kazas sieru

Kazas jaunsiers ar smiltsērkšķu želeju, smiltsērkšķu sorbetu, marinētu ābolu un apelsīnu

Marinētas bietes ar rupjmaizes tostiem, kazas sieru, lazdu riekstiem un svaigu baziliku

Mazsālīta laša fileja ar Tumšo Muscovado cukuru, sparģeli, mīksti vārītu paipalas olu, rupjmaizi

Pankūkas ar lāceņu ievārījumu, piena pilēm un uzputotu karsto bezē

Perfektais mandarīns ar piparkūkām, marinētu ābolu un olbaltuma cepumiem

Pīlādžu zupa ar šokolādes kūciņu, saulespuķu halvu, saulespuķu saldējumu un skābo krējumu

Plāni griezts ananass ar pieneņu parfē

Sālīta liellopu gaļa ar zaķskābenēm, redīsiem, rabarberiem un saulespuķu eļļu

Šokolādes kūka ar trifeli, briedinātiem kailgraudu miežiem, iebiezināto pienu un zemeņu putām

Sviesta emulsijā gatavots burkāns ar sinepju sēklām, kūpinātu pīles krūtiņu un seleriju drupačām

Truša terīne ar marinētām gailenēm, baklažāniem, bekona pulveri un kolrābi

Zemos grādos gatavota taimiņa fileja ar dārzeņiem, skābo krējumu un taimiņa ikriem