Ražotājiem

Vēja kūkas

Vēja kūkas jeb kulinārijas valodā tās saucot izcelsmes valodā par profitrollēm (profiterole -fr.val.), ir plaucētās mīklas bumbiņas ar putukrējuma vai cita salda krēma pildījumu. Šeit piedāvājam mazliet neparastu šī kāruma variāciju, kuru redzējām amerikāņu konditora Maikla Laiskoņa (Michael Laiskonis) meistarklasē, bet pēc tam visnotaļ sekmīgi mēģinājām atkārtot arī paši meistarklasē kopā ar konditoru Jāni Kairi.

Sastāvdaļas:

  • mīklai
  • 125 g piena
  • 125 g ūdens
  • 10 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 2 g sāls
  • 100 g sviesta
  • 150 g miltu
  • 4 olas
  • virsiņai
  • 50 g sviesta
  • 55 g miltu
  • 55 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 g sāls
  • pildījumam
  • 400 g piena
  • 75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 75 g miltu
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 20 g ruma
  • 1 ēd.k. kakao
  • 4 olu dzeltenumi
  • 2 banāni

Izmantotie cukuri:

Receptes autors:

Jānis Kairis, kafejnīca "Kairi"