Ražotājiem

Tarte Tatin

Miltus, sāli un sviestu ar rokām mīca, līdz veidojas drupana masa. Pievieno olas dzeltenumu, kas sajaukts ar 2 tējkarotēm ūdens un sakults viendabīgā masā. Visu samīca, līdz veidojas mīklas konsistence un liek ledusskapī atpūsties 30 minūtes.
Nomizo ābolus, izgriež serdes, un mīkstumu sagriež lielās daivās. Kūkas formu uzsilda un maisot izkausē tajā sviestu un cukuru. Šķēlītes kārto pannā cieši vienu pie otras. Mīklu izrullē 4 mm biezumā un pārklāj pār āboliem, kārtīgi pieblīvējot pie pannas malām. Cep cepeškrāsnī 190°C apmēram 35 minūtes vai līdz āboli gatavi. Kad izņemts no cepeškrāsns, pīrāgu apgāž otrādi ar mīklu uz leju un pasniedz.

Sastāvdaļas:

  • Mīklai
  • 220 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 1olas dzeltenums
  • Pildījumam
  • 1,5 kg ābolu
  • 70 g sviesta
  • 170 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Izmantotie cukuri:

Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”