Ražotājiem

Kvinoju salāti ar dažādu pupiņu izlasi, topinambūriem un šerija mērci

Ūdeni uzvāra, pievieno nedaudz sāls, kvinoju un vāra apmēram 15 minūtes. Šķidrumu nolej un atstāj katlu uz 20 minūtēm. Gatavo mērci - atsevišķā traukā lej eļļu un, lēni kuļot, pievieno pārējās mērces sastāvdaļas. Salātu traukā kārto gabalos sagrieztu papriku, vārītas pupiņas, kukurūzu, topinambūru, zaļumus, kvintoju, pārlej ar mērci un pasniedz.

Sastāvdaļas:

  • Salātiem
  • 200 g kvinojas
  • 150 g sarkanās paprikas
  • 200 g vārītu pupiņu
  • 100 g konservētas kukurūzas
  • 100 g svaigu topinambūru
  • 10 g sakapātu zaļumu
  • Mērcei
  • 500 ml ūdens
  • 100 ml olīveļļas
  • 40 g citronu sulas
  • 20 g aveņu etiķa
  • 20 g šerija
  • 10 g citronu mizas
  • 1 tējkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 15 g rīvētu mārrutku

Izmantotie cukuri:

Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”