Ražotājiem

Rapšu eļļā gatavota laša fileja ar ceptiem sarkanajiem sīpoliem, paipalu olu un mandeļu drupačām

Sagatavo marinādi, izšķīdinot ūdenī sāli un cukuru. Laša fileju marinē tajā apmēram pusstundu. Pannā līdz 50°C uzkarsē eļļu. Lasi cep apmēram 20 minūtes, līdz tas gatavs. Pirms pasniegšanas uz salvetes nosusina.
Sīpolus notīra, sagriež daiviņās un cep olīveļļā līdz pusgatavi. Tad pievieno sāli, piparus, sarkanvīna etiķi, cukuru un turpina cept, aktīvi maisot, līdz sīpoli zeltaini un caurspīdīgi.
Paipalu oliņas sacep līdzīgi, kā vēršaci - no vienas puses.
Cepeškrāsnī vispirms apgrauzdē mandeļu skaidiņas, pēc tam baltmaizes tostus. Parmas sieru sagriež plānās šķēlītēs un cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 5 minūtes, līdz veidojas zeltaini siera čipši. Visu rupji sakapā un samaisa.

Sastāvdaļas:

  • 1 l rapšu eļļas
  • 1,2 kg laša filejas
  • 4 nelieli sarkanie sīpoli
  • 4 tējkar. sarkanvīna etiķa
  • 40 ml olīveļļas
  • 40 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 4 paipalu olas
  • 4 ēd. kar. mandeļu skaidiņu
  • 4 ēd. kar. tostētas drupinātas baltmaizes
  • 80 g parmezāna siera
  • Pipari pie pasniegšanas
  • Marinādei
  • 40 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
  • 100g akmens sāls
  • 1 l ūdens

Izmantotie cukuri:

Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”