Ražotājiem

Pikantā brieža gaļas zupa

Dārzeņus sagriež kubiņos, sīpolus sakapā. Zupu sāk gatavot, katlā apcepot sīpolus un ik pa minūtei pievienojot burkānus, seleriju, papriku, pastinaku. Pievieno arī tomātu biezeni un tumšo cukura sīrupu.
Gaļu un sakapātu čili apcep atsevišķi uz pannas un pievieno garšvielas. Apcepto gaļu pievieno dārzeņiem, pielej ūdeni un liellopa buljonu. Vāra līdz dārzeņi mīksti.

Sastāvdaļas:

  • 3 šalotes sīpoli
  • 1 paprika
  • 1 burkāns
  • 1 fenhelis
  • 1 saldais kartupelis
  • 1 pastinaka sakne
  • 1/5 daļa selerijas saknes
  • ½ čili pipara
  • 1 kg brieža gaļas
  • 400 g tomātu biezeņa
  • 5 ēd.k. Dansukker tumšā sīrupa
  • ½ tējkar. drupinātu kadiķogu
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 litri vārīta koncentrēta brieža gaļas buljona
  • Sāls pēc garšas
  • Sakapāti svaigi zaļumi( koriandrs, dilles, pētersiļi)

Izmantotie cukuri:

Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”