Ražotājiem

Biešu kūka

07.11.2016

Biešu masai:
200 g vārītu biešu, sarīvētas skaidiņās
45 g medus
1 tējkar. Dansukker Kanēļcukura
1 apelsīna miza
½ apelsīna sula
0,5 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
100 g olīveļļas

 

Bezē
3 olu baltumi
50 g baltā cukura
200 g miltu
1 tējkar. cepamā pulvera

 

Biešu masas sastāvdaļas sajauc kopā. Cukuru un olu baltumus saputo gaisīgā masā. Miltus un cepamo pulveri caur sietiņu izsijā bļodā.
Biešu masu iecilā bezē putās un pakāpeniski iecilājot pievieno izsijātos miltus un cepamo pulveri.

 

Cepešpannu izklāj ar cepampapīru un izsmērē masu plānā kārtā (sadala divās porcijās). Katru porciju cep 8 minūtes 180 °C temperatūrā. Atdzesē.
 
Krēmam

 

600 g svaigā krēmsiera
180 g Dansukker baltā cukura
180 g skābā krējuma (25 %)
20 g želatīna
300 g saldā krējuma
30 g dzērveņu sulas

 

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī attiecībā 1:5. Saldo krējumu saputo. Svaigo sieru ar skābo krējumu, cukuru un dzērveņu sulu saputo. Siera masā iemaisa želatīnu un iecilā putukrējumu.

Biskvītu pārgriež horizontāli četrās vienādās loksnēs. Krēmu arī sadala četrās vienādās porcijās. Kārto kārtās, kā pēdējo liekot krēmu.

 

Dekorē ar veselām dzērvenēm.

 

Pasākumā izmantotie cukuri: