Ražotājiem

Saldie Ambrozija salāti ar pašu gatavotiem maršmeloviem

24.12.2016

6 porcijas

100 g mizotu un attīrītu mandarīnu
60 g apelsīnu fileju
100 g kompota ananāsu
60 g kivi
50 g granātābola sēkliņu
60 g ābolu
150 g skābā krējuma (25 %)
50 g grauzdētu kokosriekstu skaidiņu
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
100 g maršmelovu

 

Maršmelovi:

 

10 g želatīna
40 g ūdens
150 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 g Dansukker Vaniļas cukura
20 g citronu sulas
60 g pūdercukura apviļāšanai

 

Maršmellovu gatavošana
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, tad karstā ūdens peldē izšķīdina. Sīrupu, citronu sulu un vaniļas cukuru uzvāra, atdzesē līdz 80 °C, pievieno kausēto želatīnu. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdzisusi un kļuvusi gaisīga.
Saputoto masu liek konditorejas maisiņā un  caur gludo uzgali spiež garas strēmelītes. Sastingušu masu sagriež gabaliņos un apvārta pūdercukurā.

Salātu gatavošana
Mandarīnus nomizo, attīra no baltajām miziņām. Liek traukā un pievieno sagatavotās apelsīnu filejas.
 Ananāsiem nolej kompota sulu, sagriež gabaliņos, pievieno tīrītus, sagrieztus ābolus, kivi un attīrītas  granātābolu sēkliņas. Sagatavotos augļus viegli apmaisa, pievienojot zeltaino cukura sīrupu.
Atsevišķā traukā samaisa skābu krējumu ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām un sagatavotajiem maršmeloviem. Augļus iemaisa krējuma masā tieši pirms pasniegšanas.

 

Pasākumā izmantotie cukuri: