Ražotājiem

Cigāri

Sastāvdaļas:

  • 150 g auzu pārslu

  • 75 g sviesta
  • 3 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
  • 10 cepumu &bdquo
  • Digestive&rdquo
  • (var aizstāt ar &bdquo
  • Selgu&rdquo
  • vai auzu pārslu cepumiem)
  • 100 g mandeļu
  • 120 g Dansukker pūdercukura
  • 30 g kakao
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 75 g nesālīta sviesta
  • 2 ēd. kar. punša
  • Garnējumam:
  • 200 g tumšās šokolādes
  • Ietīšanai:
  • zelta papīrs vai cits grezns papīrs


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cepešpannā izkausē sviestu un Farīna cukuru. Apgrauzdē auzu pārslas. Ieliek mandeles virtuves kombainā un maļ, līdz tās smalki samaltas. Pievieno pārējās sastāvdaļas un maļ, līdz veidojas viendabīga masa. Uzliek mīklu uz maizes dēļa, kas apkaisīts ar pūdercukuru un kakao, un veido iegarenas formas „cigārus” (garums apm. 10 cm, 2-3 cm diametrā) ar koniskiem galiem. Ieliek ledusskapī. Izkausē šokolādi tvaika peldē un iemērc „cigārus” šokolādē. Ļauj šokolādei sacietēt, noliekot „cigārus” uz restītēm. Izgriež strēmeles no grezna papīra un ietin tajos „cigārus”. Uzglabā vēsā vietā.


Receptes autors:

Dansukker