Ražotājiem

Spirāļkūciņas

Sastāvdaļas:

  • 175 g mīksta sviesta vai margarīna

  • 250 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 ola
  • ½
  • t.kar. cepampulvera
  • 475 ml miltu
  • Sarkanā un zaļā pārtikas krāsviela
  • Papīra vai koka kociņi


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu vai margarīnu saputo vieglās un gaisīgās putās. Pievieno olu. Iemaisa cepamo pulveri, miltus, un sastrādā vijīgā masā. Mīklu sadala divās vienādās daļās. Vienai daļa pievieno sarkano pārtikas krāsvielu, bet otrai – zaļu. Abas daļas izrullē starp divām pergamenta papīra loksnēm vienādā izmērā. Vienu plātni liek otrai virsū, un tad pa vidu pārgriež uz pusēm. Veido rulli tā, lai viena zaļā un viena sarkanā pusi paliek ārā. Sagriež šķēlēs un cep krāsnī 175 °C grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes. Tūlīt pēc izņemšanas no krāsns katrā cepumiņā iespiež papīra vai koka kociņu. Cepumus uzglabā kārbā, atdalot katru kārtu ar pergamenta papīra loksni. Uzglabā vēsā, sausā vietā vai sasaldē.


Receptes autors:

Dansukker