Ražotājiem

Šokolādes-piparmētru īriss

Sastāvdaļas:

  • 50 ml Dansukker cukurbiešu cukura

  • 100 ml Dansukker dzidrā sīrupa
  • 50 ml Dansukker zeltainā sīrupa
  • 300 ml saldā krējuma
  • 2 ēd.kar. kakao pulvera
  • 8 After Eights šokolādes konfekšu
  • 1 ml 24% citronskābes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cukuru, sīrupus, saldo krējumu un kakao pulveri katliņā samaisa un vāra 20 minūtes. Pievieno After Eights šokolādes, citronskābi, un maisot vāra vēl 5 minūtes. Īrisa gatavību pārbauda ar termometru (temperatūrai jābūt 120-125 °C) vai arī, ielejot tējkaroti masas aukstā ūdenī – ja masa neizplūst, tā ir gatava. Īrisu salej mazliet ietaukotā 15x20 cm formā un atstāj, lai sastingst. Griež gabalos un tin papīrīšos.


Receptes autors:

Dansukker