Ražotājiem

Šokolādes konfektes

Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta vai margarīna

  • 60 g kakao pulvera
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 300 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 30 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Glazūrai
  • 100 g tumšās šokolādes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Samaisa visas konfekšu sastāvdaļas katliņā ar biezu dibenu un uzvāra. Turpina vārīt uz nelielas uguns, periodiski apmaisot, līdz temperatūra sasniedz 125°C. Šeit ļoti noder cepšanas termometrs. Ja tāda nav, var pārbaudīt konfekti, iemetot maisījuma piciņu glāzē ar aukstu ūdeni. Ja veidojas apaļa, vidēji mīksta bumbiņa, konfekte ir gatava. Nepieciešamas apmēram 30-40 minūtes, lai tiktu sasniegta vajadzīgā temperatūra. Kad konfektes izvārītas, tās novieto uz plāts, kas izklāta ar pergamentu, un ļauj sastingt. Tad konfektes sagriež gabaliņos un iegremdē šokolādē, kas izkausēta karstā ūdens peldē. Izņem un liek uz režģa atdzist. Pēc vēlēšanās konfektes var ietīt greznos papīrīšos.


Receptes autors:

Dansukker