Ražotājiem

Trifeles ar 24 Adventes kalendāra numuriem

Sastāvdaļas:

  • 100 ml saldā krējuma

  • 50 g sviesta
  • 75 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 300 g tumšās šokolādes, kakao saturs 70%
  • Garšvielas
  • 2 g malta kardamona vai
  • 15 ml konjaka un 15 ml stipras aukstas kafijas vai
  • 2 g piparkūku garšvielu
  • Glazūrai:
  • 200 g šokolādes, vēlams &ndash
  • tumšās
  • pūdercukura glazūra


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Šokolādi salauž gabaliņos. Sviestu, Muscovado cukuru un krējumu uzvāra. Pievieno izvēlēto garšas papildinātāju un šokolādi, un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Saliek to folijas formiņās un liek ledusskapī vismaz uz dienu, ļaujot masai pilnībā sacietēt. No cietās masas ar bumbiņu griežamo izgriež bumbiņas vai sagriež masu taisnstūrveida gabalos. Liek ledusskapī. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Iegremdē trifeles šokolādē un liek uz paplātes. Paplāti ievieto ledusskapī. Trifeles ar 24 Adventes kalendāra numuriem Pagatavo trifeļu masu ar dažādiem garšas papildinātājiem. Sagriež to figūriņās ar formiņu palīdzību vai sagriež taisnstūra formā, vai saveļ bumbiņās. Iegremdē trifeles kausētā šokolādē. Glazūru iepilda konditorejas tūtiņā un raksta ar to numurus uz trifelēm. Cits variants – ieliek katru trifeli mazā numurētā kastītē.


Receptes autors:

Dansukker