Ražotājiem

Ziemassvētku zefīra konfektes

Sastāvdaļas:

  • 225 g Dansukker cukurbiešu cukura

  • 30 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 50 ml ūdens
  • 7 želatīna plāksnes
  • 3 (100 g) olu baltumi
  • 20 g Dansukker pūdercukura
  • Zaļā pārtikas krāsviela
  • 120 g Dansukker pūdercukura
  • 120 g kartupeļu cietes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cukuru, sīrupu un ūdeni liek katliņā ar biezu dibenu un vāra, līdz sasniegti 100°C. Želatīna plāksnes mērcē ūdenī 5 minūtes, tad izņem un maisot pievieno katliņā. Sakuļ olu baltumus, pūdercukuru un krāsvielu biezā konsistencē, vislabāk – izmantojot elektrisko putotāju. Kad maisījums katliņā uzkarsis līdz 127°C, noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno olu masu. Enerģiski maisa vēl dažas minūtes, līdz maisījums ir stingrs, spīdīgs un sāk atdzist. Pūdercukuru un kartupeļu cieti samaisa un izkaisa ar to lielu cepampannu. Maisījumu iepilda konditorejas uzgalī un izspiež garās strēmelēs uz cepampannas. Atstāj atdzist līdz istabas temperatūrai. Sagriež strēmeles vēlamā garuma konfektēs. Apviļā pūdercukura maisījumā. Uzglabā slēgtā traukā istabas temperatūrā.


Receptes autors:

Dansukker