Ražotājiem

Ziemassvētku augļu kēkss

Sastāvdaļas:

  • 300 g rozīņu

  • 200 g vīģu
  • 200 g aprikožu
  • 150 ml konjaka vai apelsīnu sulas
  • 250 g sviesta vai margarīna
  • 100 ml Dansukker pūdercukura
  • 100 g mandeļu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 4 olas
  • 400 ml miltu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sagriež žāvētos augļus gabaliņos un sajauc bļodā kopā ar konjaku vai sulu. Atstāj masu pa nakti ievilkties. Iesmērē ar sviestu kvadrātveida cepamo formu ar tilpumu apm. 2 litri. Noregulē cepeškrāsns temperatūru uz 175°C. Maisa sviestu vai margarīnu ar cukuru, iegūstot mīkstu konsistenci. Pievieno olas, iemaisot tās pa vienai. Pieber pusi miltu un pusi augļu masas. Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa. Ielej masu formā un cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 1 1/2 stundu.


Receptes autors:

Dansukker