Ražotājiem

Plātsmaize ar klementīniem sīrupā

Sastāvdaļas:

  • 8 olas

  • 1200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 2 g sāls
  • 180 g kakao pulvera
  • 360 g miltu
  • 400 g mīksta sviesta
  • Pasniegšanai
  • 10 klementīni
  • 500 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 300 ml ūdens
  • 3 kanēļa standziņas
  • 9 zvaigžņu anīsa
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Putukrējums


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Puto cukuru un olas, līdz iegūst gaisīgas putas. Samaisa kopā sausās sastāvdaļas un iecilā uzputotajā masā. Pievieno izkausētu sviestu. Lej mīklu platā, seklā cepešpannā, kas izklāta ar ietaukotu cepampapīru. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 35 minūtes. Klementīnus rūpīgi nomizo un, cik iespējams, izkasa ārā sēkliņas. Sagriež klementīnus gabaliņos. Katliņā lej sīrupu, ūdeni, pievieno garšvielas un uzvāra. Pievieno klementīnus un noņem no uguns, bet masu atstāj katliņā, līdz tā atdziest. Kūku pasniedz ar klementīnu mērci un viegli uzputotu putukrējumu. Klementīnu mērci var aizstāt ar kokosriekstu glazūru, ko pievieno kūkai. 600 g kokosriekstu skaidiņu 500 g Dansukker baltā smalkā cukura 300 ml Dzidrā cukura sīrupa 500 ml saldā krējuma 200 g margarīna Katliņā samaisa kopā glazūras sastāvdaļas un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Šādā variantā kūku cep 25 minūtes, tad apsmērē ar kokosriekstu glazūru un turpina cept 10 minūtes. Noliek atdzist, tad sagriež taisnstūrveida gabalos. Uzglabā cieši noslēgtā kārbā, starp kārtām liekot papīru. Var sasaldēt.


Receptes autors:

Dansukker