Ražotājiem

Gardās apelsīnu kūciņas

Sastāvdaļas:

  • 375 ml miltu

  • 50 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 2 tbsp Dansukker vaniļas cukura
  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna
  • Pildījumam
  • 300 ml saldā krējuma
  • 175 g sviesta vai margarīna
  • 200 ml Dansukker nerafinētā niedru cukura
  • 50 ml Dansukker cukurniedru sīrupa
  • 1 t.kar. apelsīnu sulas koncentrāta
  • Dekorēšanai
  • 200 g Marabou piena šokolādes ar apelsīniem


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā masā un izklāj ietaukotā veidnē apm. 20 x 30 cm izmērā. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā 20 minūtes. Apelsīnu rūpīgi nomazgā, un norīvē miziņu. Visas pildījuma sastāvdaļas liek katliņā un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz veidojas bieza karamele. Tās gatavību pārbauda, ielejot tējkaroti gatavās masas aukstā ūdenī. Ja masa neizšķīst, tā ir gatava. Karameli pārziež gatavajam cepumam un liek ledusskapī, lai sastingst. Kā trešo veido šokolādes kārtu. Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārklāj cepumam. Kad šokolādes kārta sāk atdzist, ar dakšiņu veido dekoratīvu rakstu. Uzglabā vēsā vietā. Gabaliņos griež tieši pirms pasniegšanas.


Receptes autors:

Dansukker