Ražotājiem

Iegarenā kanēļmaize

Sastāvdaļas:

  • 25 g rauga

  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 400 ml piena
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • ½
  • g safrāna
  • 1 tējk. sāls
  • 2 olas
  • 150 g kviešu miltu
  • Pildījumam
  • 200 g Dansukker Farīna cukura
  • 4 ēd. kar. kanēļa
  • 2 iegarenas formiņas
  • sviests vai margarīns formiņu ietaukošanai


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ietauko formiņas. Izkausē katliņā sviestu vai margarīnu. Pievieno pienu un silda līdz 35°C. Traukā sadrumstalo raugu. Mīklai pievieno šķidrumu un maisa, līdz raugs izkusis. Pievieno cukuru, safrānu, sāli, olas un kviešu miltus. Maisa, līdz mīkla ir viendabīga un gluda. Apsedz ar drānu un ļauj uzrūgt 1 stundu. Uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīca. Sadala mīklu uz pusēm un izrullē katru pusi taisnstūrī cepšanas formas garumā. Samaisa kanēli ar cukuru un uzber uz mīklas. Sarullē mīklu rullīšos un liek iesmērētajās formās. Ļauj uzrūgt divkāršā lielumā. Apsmērē virspusi ar kausētu sviestu vai margarīnu un mazliet apkaisa ar kanēli. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 30 minūtes. Izņem kanēļmaizes no formām un noliek zem drānas uz restītēm atdzist.


Receptes autors:

Dansukker