Ražotājiem

Ingvera kūka

Sastāvdaļas:

  • 210 g miltu

  • 0,5 tējk. sāls
  • 0,5 tējk. cepamā pulvera
  • 115 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 1 tējk.maltā ingvera
  • 1 tējk. sarīvēta svaiga ingvera
  • 1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
  • Naža gals maltu melno piparu
  • 180 g tumšā alus
  • 0,5 tējk. sodas
  • 225 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 80 g augu eļļas bez smaržas (var izmantot rafinētu olīveļļu)
  • 2-3 olas
  • Krēmam
  • 400 g saldā krējuma
  • 200 g rīvētu brūkleņu
  • 45 g Dansukker želejas cukura "
  • Multi"
  • 75 g saldā krējuma
  • 50 g Dansukker cukurbiešu cukura

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Samaisa sausās garšvielas – tumšo Muscovado, sauso ingveru, kanēļa cukuru, piparus. Tumšajam cukura sīrupam pievieno eļļu, olas un kārtīgi samaisa. Pievieno garšvielu maisījumu, rīvētu svaigo ingveru un iesijā miltus. Masu kuļ, līdz iegūst vienmērīgu masu, līdzīgi kā plāno pankūku mīklai. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, lai pannas malas arī tiek nosegtas, un vienmērīgi izlej mīklu. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C un cep 40 minūtes. Cepšanas laikā krāsni nedrīkst atvērt. Biskvītu atdzesē, tad pārgriež gareniski uz pusēm.



Krēma pagatavošana: Saputo saldo krējumu ar balto cukuru, tad pievieno rīvētas brūklenes un lēni, vienmērīgi izmaisa. Katliņā ielej 45 g saldā krējuma un pievieno želejas cukuru "Multi", maisot karsē, līdz želejas cukurs izkusis, bet nevāra. Masu pievieno brūkleņu un saldā krējuma masai, kārtīgi un vienmērīgi iemaisa. Želejas cukuru pievieno, lai putukrējuma krēms saglabātos gaisīgs un stabils, bet nesarecētu.



1/3 krēma smērē uz vienas biskvīta kārtas un pārklāj ar otru biskvīta kārtu. Ar atlikušo krēmu apsmērē kūkas malas un virspusi. Kūku atstāj ledusskapī uz 2-3 stundām „atpūsties”. Pasniedzot dekorē ar šokolādi. Krēma garšu papildināšanai var pievienot garšvielas pēc pašu vēlmēm.


Receptes autors:

Dansukker