Ražotājiem

Karstvīna kēksi

Sastāvdaļas:

  • 150 g sviesta vai margarīna
    400 g kviešu miltu
    1 šķipsniņa sāls
    150 g Dansukker pūdercukura
    1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
    3 šķipsniņas malta kardamona
    2 olu dzeltenumi

    Pildījumam
    4 olas
    200 g skābā krējuma
    200 ml karstvīna
    2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
    4 ēd. kar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
    200 g rozīņu
    100 g sasmalcinātu valriekstu

    Garnējumam
    Dansukker pūdercukurs

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Traukā saber sausās sastāvdaļas un pievieno gabaliņos sagrieztas taukvielas. Iestrādā miltos taukvielas, līdz veidojas drupana masa. Pievieno olu dzeltenumus un ātri maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Ļauj mīklai atdzist apmēram 1 stundu ledusskapī.

Saliek mīklu mazās alumīnija formiņās groziņa veidā.

Traukā iesit olas un viegli saputo. Pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Iegūto masu iepilda formiņās. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 20 minūtes.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Receptes autors:

Dansukker