Ražotājiem

Mandeļu kūka bez glutēna

Sastāvdaļas:

  • 200 g mandeļu

  • 4 olas
  • 200 g Dansukker niedru cukura &bdquo
  • Demerara&rdquo
  • 1 ēd. kar. rīvētu citrona miziņu
  • 1 tējk. sasmalcināta rozmarīna
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Formas ietaukošanai:
  • margarīns vai sviests
  • Garnējumam:
  • Dansukker pūdercukurs
  • strēmelēs sagriezta citrona miziņa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mandeles apgrauzdē, noberž mizu un sasmalcina. Saputo olas ar cukuru vieglās putās. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Ielej mīklu 20 x 30 cm lielā, ar taukvielām iesmērētā formā un cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 40 minūtes. Ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un citrona miziņu.


Receptes autors:

Dansukker