Ražotājiem

Pildītie mandeļu groziņi

Sastāvdaļas:

  • 150 g saldo mandeļu

  • 250 g Dansukker pūdercukura
  • 1 olas baltums
  • Pildījumam:
  • 100 g mīkstās riekstu masas (nougat)
  • 100 g putukrējuma
  • 50 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • 450 g Dansukker niedru cukura &bdquo
  • Demerara&rdquo
  • 200 g riekstu pēc izvēles


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mandeles apgrauzdē, noberž mizu un sasmalcina. Samaisa sasmalcinātās mandeles ar pūdercukuru un olas baltumu, līdz veidojas stingra mīkla. Saliek mīklu uz plāts mazās folijas formiņās. Cep cepeškrāsns vidū 175°C aptuveni 12 minūtes. Tikmēr sagriež saldo riekstu masu tik gabaliņos, cik ir formiņu. Ieliek pa gabaliņam katrā formiņā, līdzko tās izņem no krāsns. Samaisa putukrējumu ar sīrupu un cukuru un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz maisījums sabiezē. Pievieno riekstus, samaisa. Sadala maisījumu pa formiņām. Uzglabā vēsā vietā.


Receptes autors:

Dansukker