Ražotājiem

Piparkūku plātsmaize

Sastāvdaļas:

  • 4 olas

  • 700 g Dansukker Farīna cukura
  • 600 ml paniņu
  • 5 g ingvera
  • 8 g malta kardamona
  • 4 g maltu krustnagliņu
  • 13 g malta kanēļa
  • 720 g kviešu miltu
  • 15 g sodas
  • 200 g kausēta sviesta vai margarīna
  • 200 g brūkleņu ievārījuma vai saldētu brūkleņu
  • Virskārtai:
  • 400 g klasiskā Filadelfijas siera, pēc izvēles var ņemt arī veiglo variantu
  • 240 g Dansukker pūdercukura
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Saldētas brūklenes (pēc izvēles)


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Olas ar cukuru saputo stingrās putās. Pielej paniņas. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un iecilā maisījumā. Iemaisa sviestu un brūkleņu ievārījumu. Tad visu ieliek cepešplātī, kas pārklāta ar ietaukotu un ar rīvmaizi pārkaisītu cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 25 minūtes. Tad kūku izgāž otrādi uz pergamenta papīra un ļauj atdzist. Svaigo sieru samaisa ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un pārsmērē pāri kūkai. Uzber brūklenes un sagriež gabalos.


Receptes autors:

Dansukker