Ražotājiem

Sarkanā amerikāņu samta kūka

Sastāvdaļas:

  • 350 g Dansukker cukurbiešu cukura

  • 2 olas
  • 210 g kviešu miltu
  • 5 g sodas
  • 1 g sāls
  • 20 g kakao pulvera
  • 5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 15 ml baltvīna etiķa
  • 100 ml šķidrā margarīna
  • 250 ml rūgušpiena vai paniņu
  • 45 ml sarkanās karameļu krāsvielas
  • Glazūrai
  • 600 g Filadelfijas siera, var izvēlēties arī vieglo
  • 30 ml svaigi spiestas citrona sulas
  • 250 g Dansukker pūdercukura
  • Dekorēšanai
  • &Scaron
  • okolādes pralinē


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Puto cukuru un olas, līdz iegūst gaisīgas putas. Samaisa kopā sausās sastāvdaļas un pievieno uzputotajai masai. Pievieno arī etiķi, margarīnu un rūgušpienu. Pievieno krāsvielu. Visu rūpīgi samaisa. Izlej maisījumu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā tortes veidnē (ar noņemamām malām) ar diametru apmēram 25 cm. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apmēram 40 minūtes. Ļauj padzist formā dažas minūtes, tad izgāž otrādi uz režģa un ļauj atdzist pilnībā. Sieru, citrona sulu un pūdercukuru sakuļ kopā. Kūku sagriež trīs daļās, divas apsmērē ar glazūru. Liek daļas vienu uz otras, pabeidzot ar neapsmērēto. Noklāj visu kūku ar glazūru. Rotā ar pralinē.


Receptes autors:

Dansukker