Ražotājiem

Vieglas un ātras Ziemassvētku maizītes

Sastāvdaļas:

  • 400 ml rudzu un kviešu miltu maisījuma

  • 400 ml miltu
  • 150 ml rozīņu
  • 1 ēd.kar. dzeramās sodas
  • 1 ēd.kar. malta kumīna
  • 1 ēd.kar. malta anīsa
  • 1 t.kar. kanēļa
  • 150 ml Dansukker Tumšā sīrupa
  • 500 ml rūgušpiena


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Visas sausās sastāvdaļas samaisa. Pievieno sīrupu, rūgušpienu un samaisa. Maisījumu ar karoti lej mafinu pannā vai mafinu formītēs. Cep krāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā apmēram 35 minūtes. Masu var cept arī lielajā kēksa formā apmēram 90 minūtes.


Receptes autors:

Dansukker