Ražotājiem

Ziemassvētku kūka

Sastāvdaļas:

  • 50 g sviesta vai margarīna

  • 200 ml piena
  • 25 g rauga
  • 75 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 ml sāls
  • 1 tējkar. drupināta kardamona
  • 500 ml miltu
  • Pildījumam:
  • 50 g mandeļu miltu
  • 100 ml Dansukker pūdercukura
  • 75 g sviesta vai margarīna
  • 1/4-1/2 g safrāna vai rīvētas apelsīna miziņas
  • Dekorēšanai
  • 1 ola
  • 1-2 ēd.kar. Dansukker brūnā niedru cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Izkausē sviestu vai margarīnu. Pievieno pienu un uzkarsē 37 °C. Bļodiņā sadrupina raugu, pievieno cukuru, sāli un kardamonu. Izšķīdina piena sviesta maisījumā. Iestrādā miltus, līdz mīkla nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvielīti un atstāj uz 1 stundu uzrūgt. Sastrādā visas pildījuma sastāvdaļas. Mīklu uz iemiltota galda izrullē apmēram 25x50 cm loksnē. Pārklāj ar pildījumu. Sarullē, izveido spirāli, ievieto ietaukotā 24 cm diametra cepampannā. Pārklāj un atstāj uz 1 stundu. Kūku pārklāj ar saputotas olas glazūru un pārkaisa ar niedru cukuru. Cep krāsnī 200 °C apmēram 20 minūtes.


Receptes autors:

Dansukker