Ražotājiem

Ziemassvētku ķiršu rulete

Sastāvdaļas:

  • 250 g ķiršu bez kauliņiem

  • 100 ml ūdens
  • 200 ml Dansukker ievārījuma cukura
  • 1 ēd.kar. Dansukker vaniļas cukura
  • 1 ml malta kanēļa
  • Pildījumam
  • 300 g tumšās šokolādes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 2 ēd.kar. Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
  • 1 ēd.kar. Dansukker vaniļas cukura
  • Dekorēšanai: Dansukker pūdercukurs


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ķiršu sagriež sīkos gabaliņos, liek katliņā nelielā ūdens daudzumā un vāra 10 minūtes. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra vēl 3-4 minūtes. Uzmanīgi nosmeļ putas un atstāj, lai atdziest. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C. Cepampannu izklāj ar ietaukotu cepampapīru. Olas saputo stingrās putās. Kartupeļu cieti, kakao pulveri un cepampulveri samaisa un caur sietiņu iesijā olu putās. Maisījumu izklāj uz cepampapīra un cep krāsns vidusdaļā 5 minūtes. Gatavam pārkaisa mazliet cukura un apgāž plāceni uz ietaukota cepampapīra loksnes. Sacepto papīru noņem, un ruleti atstāj atdzist zem cepampannas. Saldo krējumu uzvāra. Šokolādi sasmalcina, iemaisa krējumā kopā ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Maisa, līdz šokolāde ir izkususi, tad liek ledusskapī atdzist. Trifeļu pildījumu un pēc tam arī ievārījumu pārsmērē ruletes biskvītam. Ruleti sarullē. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Dansukker