Ražotājiem

Ziemassvētku mafini

Sastāvdaļas:

  • 50 g margarīna

  • 3 ēd.kar. piena
  • 75 ml Dansukker nerafinētā niedru vai cukurbiešu cukura
  • 1 ola
  • ½
  • tēj.kar. cepamā pulvera
  • 1 ēd.kar. kartupeļu cietes
  • 125 ml miltu
  • 1 ½
  • tēj.kar. piparkūku garšvielu
  • Dekorēšanai
  • 150 g Filadelfijas siera
  • 100 ml Dansukker pūdercukura
  • 3 ml svaigi spiestas citrona sulas
  • Svaigas zemenes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Margarīnu izkausē un pievieno pienu. Uzkarsē, bet neuzvāra. Olu kopā ar cukuru viegli saputo. Miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un garšvielas bļodā samaisa un lēnām pievieno olas un pienu. Ja atstāsiet mīklu uz nakti ledusskapī, cepot, mafini veidos tādas kā cepurītes. Mīklu salej papīra formītēs, liek uz pannas vai mafinu pannā. Cep krāsnī 225 °C temperatūrā apmēram 12 minūtes. Sieru, pūdercukuru un citrona sulu sakuļ. Caur dekorēšanas tūru vai kulinārijas šprici virs katra mafina veido riņķīti. Virsū liek zemeni.


Receptes autors:

Dansukker