Ražotājiem

Ziemassvētku rulete

Sastāvdaļas:

  • 3 olas

  • 1/2 g safrāna
  • 150 g Dansukker pūdercukura
  • 45 g kartupeļu cietes
  • 10 g kviešu miltu
  • 5 g cepamā pulvera
  • Pildījumam
  • 200 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 30 g kakao pulvera

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 250°C. Izklāj lielu, seklu cepamplāti ar cepamo papīru. Olas kopā ar safrānu un cukuru sakuļ putās. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un iesijā olu maisījumā. Mīklu izsmērē cepamplātī. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 5 minūtes. Apkaisa kūku ar cukuru un izgāž otrādi uz pergamenta. Noņem cepamo papīru. Ļauj kūkai atdzist. Samaisa kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Pārsmērē pildījumu pāri atdzisušajai kūkai un sarullē to. Novieto ruleti uz tauknecaurlaidīga papīra tā, lai ruletes mala ir apakšā. Ietin papīrā un uzglabā ledusskapī.


Receptes autors:

Dansukker