Ražotājiem

Ziemassvētku torte

Sastāvdaļas:

  • 500 g Dansukker pūdercukura

  • 6 olu baltumi
  • Pildījumam
  • 150 g nesālīta sviesta
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
  • 100 g tumšās šokolādes (70%)
  • 1 apelsīna miza
  • 1 olas dzeltenums
  • Garnējumam
  • 1 apelsīna miza
  • Mērcei
  • 2 apelsīnu sula
  • 100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Riekstus sasmalcina. Saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc riekstus ar pūdercukuru un pievieno olu baltumiem. Uz cepamā papīra uzzīmē 3 apļus apmēram 20 cm diametrā un uzklāj uz katra apļa riekstu un olu maisījumu. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apm. 30 minūtes. Ļauj atdzist. Kārtīgi sajauc sviestu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Izkausē šokolādi tvaika peldē un iemaisa sviesta krēmā. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un olas dzeltenumu. Krēmu vienmērīgi pārsmērē pāri visām pamatnēm, tad saliek tās vienu virs otras, veidojot torti. Uz tortes uzkaisa rīvēto apelsīna miziņu. Mērcei sajauc apelsīnu sulu ar sīrupu un vāra, līdz puse šķidruma iztvaiko. Pasniedz kopā ar torti.


Receptes autors:

Dansukker