Ražotājiem

Auzu pārslu piparkūkas

Sastāvdaļas:

  • 175 g auzu pārslu

  • 180 g kviešu miltu
  • 8 g cepamā pulvera
  • 150 g Dansukker Farīna cukura
  • 1 g sāls
  • 5 g kanēļa
  • 2 g kardamona
  • 2 g samaltu krustnagliņu
  • 1 ½
  • tējk. samalta ingvera
  • 1 ola
  • 100 ml rūgušpiena vai paniņu
  • 30 g kausēta sviesta vai eļļas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 225°C. Visas sausās sastāvdaļas samaisa bļodā. Pieliek pārējās sastāvdaļas un maisa, līdz izveidojas mīkla. Liek to uz darba virsmas, kas izkaisīta ar miltiem. Sadala 4 daļās. Izrullē šaurās sloksnēs, liek tās uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 13 minūtes. Tad diagonāli sagriež mazākās sloksnītēs un pagriež tās ar griezuma vietu uz augšu. Cep vēl 10 minūtes. Atstāj cepeškrāsnī uz dažām stundām, atverot cepeškrāsns durtiņas nelielā spraugā.


Receptes autors:

Dansukker