Ražotājiem

Kanēļa cepumi

Sastāvdaļas:

  • 400 g kviešu miltu

  • 100 g kartupeļu cietes
  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • 2 tējk. kanēļa
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • Apsmērēšanai olas baltums
  • Garnējumam sasmalcinātas mandeles
  • cukura dekori


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Sagriež taukvielas gabaliņos un ieliek maisījumā, kur tās ar dakšiņu sasmalcina. Viegli saputo olu un ielej traukā. Maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ļauj atdzist ledusskapī vismaz 1 stundu. Izrullē mīklu uz maizes dēļa, kas apkaisīts ar miltiem, un, izmantojot formiņu, izgriež kūkas. Liek kūkas uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē ar olas baltumu un uzber cukura pērlītes un sasmalcinātas mandeles. Cep cepeškrāsns vidū 175°C aptuveni 10 minūtes.


Receptes autors:

Dansukker