Ražotājiem

Kraukšķīgās piparkūkas

Sastāvdaļas:

  • 300 g sviesta vai margarīna

  • 375 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 200 ml ūdens
  • 5 g malta ingvera
  • 13 g malta kanēļa
  • 3 g maltu krustnagliņu
  • 15 g sodas
  • Apm. 800 g kviešu miltu
  • Glazūrām:
  • 200 ml Dansukker pūdercukura
  • 1-2 ēd. kar. ūdens, dabiskas sulas vai piena

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Katliņā izkausē sviestu, cukuru un sīrupu. Pielej ūdeni, pieliek garšvielas un ar sodu samaisītus miltus. Uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga. Tad mīklu cieši ietin plēvē un ieliek uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā mīklu izveltnē uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izgriež figūriņas ar formiņu palīdzību vai ar nazi. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 6 minūtes. Ja kārojas vieglākas tekstūras piparkūkas, sviestu ar cukuru uzputo, nevis vienkārši izkausē. No piparkūku mīklas var veidot jebko pēc vēlēšanās – dažnedažādu formu cepumus, figūriņas, kā arī eglīšu rotājumus, Adventes kalendāru un galda kartes. Izgriež vēlamo formu, izcep piparkūkas un rotā ar pūdercukura glazūru. Glazūru var iekrāsot ar dabiskām sulām, piemēram, upeņu, burkānu, biešu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta. Koši baltu glazūru iegūst, pūdercukuru sajaucot ar pienu.


Receptes autors:

Dansukker