Ražotājiem

Lāča ķepiņas

Sastāvdaļas:

  • 150 g sviesta vai margarīna

  • 200 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 3 olas
  • 200 ml miltu
  • 50 g mandeļu miltu
  • 2 ēd.kar. kakao pulvera
  • 2 ēd.kar. Dansukker vaniļas cukura
  • 1 t.kar. cepamā pulvera
  • Riekstu formiņu cepampanna
  • Sviests vai margarīns pannas ietaukošanai
  • Dekorēšanai:
  • 120 g tumšās šokolādes
  • 50 g mandeļu skaidiņu vai ciedru riekstu

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu vai margarīnu sajauc ar cukuru, līdz iegūta viendabīga masa. Pa vienai pievieno olas. Pievieno arī atlikušās sastāvdaļas un sastrādā mīklu. Cepumu formiņas ietauko un piepilda ar mīklu. Cep krāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā apmēram 18 minūtes. Gatavus cepumus izgāž uz dvielīša un ļauj, lai atdziest. Šokolādi sadrupina, ieber polietilēna dekorēšanas tūtā, galu aizsien un mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē izkausē. Tūtai nogriež galiņu un dekorē cepumus. Gar maliņu pielipina mandeļu skaidiņas vai ciedru riekstiņus.


Receptes autors:

Dansukker