Ražotājiem

Piparkūku Adventes kalendārs

Sastāvdaļas:

  • Piparkūku mīklai:

  • 300 g sviesta vai margarīna
  • 375 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 200 ml ūdens
  • 5 g malta ingvera
  • 13 g malta kanēļa
  • 3 g maltu krustnagliņu
  • 15 g sodas
  • Apm. 800 g kviešu miltu
  • Glazūrām:
  • 200 ml Dansukker pūdercukura
  • 1-2 ēd. kar. ūdens, dabiskas sulas vai piena

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mīklas pagatavošana Katliņā izkausē sviestu, cukuru un sīrupu. Pielej ūdeni, pieliek garšvielas un ar sodu samaisītus miltus. Uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga. Tad mīklu cieši ietin plēvē un ieliek uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā mīklu izveltnē uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, apm. 3 mm plānā kārtā. Izgriež 72 taisnstūrus 10 x 12 cm lielumā un izliek uz plāts, kas noklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 8 minūtes. Izņem un liek uz režģa atdzist. Glazūru pagatavošana Pūdercukuru sajauc ar ūdeni, pienu vai sulu. Izmanto dabiskās sulas, piemēram, upeņu, burkānu, biešu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta. Koši baltu glazūru iegūst, pūdercukuru sajaucot ar pienu. Kalendāra pagatavošana Ar pūdercukura glazūras palīdzību salīmē kopā trīsstūrveida mājiņas no 3 taisnstūriem. Uz mājiņām ar pūdercukura glazūru un saldumiem (piem., dekoratīvajām pērlītēm) uzzīmē ciparus no 1 – 24. Mājiņās ieliek dāvaniņas.


Receptes autors:

Dansukker