Ražotājiem

Riekstu kliņgerīši

Sastāvdaļas:

  • 275 g kviešu miltu

  • 100 g sasmalcinātu lazdu riekstu
  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 250 g sviesta vai margarīna
  • 50 g šokolādes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Miltus, riekstus un cukurus samaisa kopā. Sviestu vai margarīnu salauž gabaliņos un ieberž maisījumā. Visu samaisa. Liek ledusskapī uz 1 stundu. Tad mīklu mīca, līdz iegūst vienmērīgu konsistenci. Saviļā mīklu rullī, ko sagriež 35 līdzīgo gabalos. Izrullē katru gabalu garā, tievā rullītī un izveido kliņģerīšus. Izvieto tos cepamplātī uz cepamā papīra un cep krāsns vidusdaļā 175°C (ne vairāk!) apm. 12 minūtes. Izņem un liek uz režģa atdzist. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un ieliek konditorejas maisiņā ar smalku uzgalīti vai tūtiņā no pergamenta papīra. Ieliek to karstā ūdenī un izkausē šokolādi. Tad zīmē ar to dekorus uz kliņģerīšiem. Ļauj šokolādei sacietēt. Uzglabā kliņģerīšus sausā, vēsā vietā.


Receptes autors:

Dansukker