Ražotājiem

Sviesta mīklas cepumi

Sastāvdaļas:

  • 175 g sviesta vai margarīna

  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • 1 ola
  • Uz smalkās rīves norīvēta miziņa no 1 apelsīna
  • 15 ml krējuma
  • 250 g kviešu miltu
  • Pildījumam:
  • 1 paciņa šokolādes riekstu masas
  • Dekorēšanai:
  • Dansukker pūdercukurs


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Samaisa sviestu vai margarīnu ar pūdercukuru. Iemaisa olu. Pievieno apelsīna miziņu un krējumu. Iestrādā miltus. Mīklu liek konditorejas tūtiņā, uzliek robainu galu (zvaigznes formā) un izspiež 60 robainus cepumiņus. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad cepumus uzliek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidusdaļā 175°C (ne vairāk!) apm. 10 minūtes. Izņem un liek uz režģa atdzist. Salipina kopā divus cepumus ar riekstu masu un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Dansukker