Ražotājiem

Šokolādes trifeļu kūkas

Sastāvdaļas:

  • Kūkām:

  • 50 g šķidrā margarīna
  • 2 olas
  • 200 g Dansukker Muscovado cukura
  • 180 g kviešu miltu
  • 10 g cepamā pulvera
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 100 ml ūdens
  • Trifeļu masai:
  • 225 g tumšās šokolādes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • Glazūrai:
  • 125 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
  • 15 ml ūdens
  • 5 ml eļļas vai šķidrā margarīna
  • Dekorēšanai:
  • 60 g Dansukker pūdercukura
  • 10 ml ūdens
  • 1 piparmētru eļļas piliens
  • Sarkanā pārtikas krāsviela


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Puto Muscovado cukuru un olas, līdz iegūst gaisīgas putas. Samaisa miltus ar cepamo pulveri, iecilā olu putās. Iemaisa margarīnu un ūdeni. Ielej mīklu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā cepampannā apmēram pusotra litra tilpumā. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 40 minūtes. Iedurot kociņu pārbauda, vai kūka ir pilnībā izcepusies. Šokolādi, saldo krējumu un pūdercukuru katliņā samaisa un uz lēnas uguns karsē, līdz masa sabiezē. Iemaisa taukvielu, sakuļ. Atdzesē. Samaisa kopā glazūras sastāvdaļas. No kūkas nogriež 10 šķēles. Salipina kopā pa divām kārtām ar trifeļu masas palīdzību. Katru dubultšķēli sagriež 4 gabalos. Apkaisa ar pūdercukuru. Ar konditorejas uzgali virspusē uzzīmē trifeļu masas aplīti. Dekorēšanas sastāvdaļas samaisa kopā un uzliek uz kūkas aplīša viducī.


Receptes autors:

Dansukker