Ražotājiem

Ziemassvētku bezē cepumi

Sastāvdaļas:

  • 5 olu baltumi

  • 200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 ml balzametiķa
  • 240 g Dansukker pūdercukura
  • 30 g sadrupinātu konfekšu spieķīšu ar piparmētru garšu baltā un sarkanā krāsā


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Nevainojami tīrā bļodā ar mikseri puto olu baltumus, cukuru un etiķi, līdz iegūst biezu, stingru masu. Bļodā iesijā pūdercukuru, pievieno sadrupinātās konfektes un iemaisa sakultajos olu baltumos. Ar konditorejas uzgali vai karoti liek mīklas gabaliņus uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā 225°C, līdz bezē cepumi kļūst sausi: vienu–pusotru stundu atkarībā no cepumu lieluma.


Receptes autors:

Dansukker