Ražotājiem

Ziemassvētku bučiņas

Sastāvdaļas:

  • 200 g mīksta sviesta

  • 125 ml Dansukker pūdercukura
  • 1 tbsp Dansukker vaniļas cukura
  • 425 ml miltu
  • Dekorēšanai
  • 1 olas baltums
  • 100 g kapātu lazdu riekstu
  • Pildījumam
  • 100 g nugas (riekstu krēma)
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 1 tbsp Dansukker glikozes sīrupa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu, miltus un cukuru samīca. Mīklu sadala 40 gabaliņos, izveido apaļas bumbiņas, glazē ar saputotu olas baltumu, pārkaisa ar drupinātiem riekstiem un izvieto uz ar cepampapīru pārklātas cepešpannas. Katras bulciņas vidū iespiež iedobi, liek krāsnī un cep 175 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes. Pildījuma sastāvdaļas izkausē ūdens peldē, tad atdzesē un saputo ar elektrisko blenderi. Pildījumu ar tūtiņu iepilda iedobītēs un atstāj, lai sastingt.


Receptes autors:

Dansukker