Ražotājiem

Ziemassvētku džiterbaga cepumi

Sastāvdaļas:

  • 240 g kviešu miltu

  • 60 g Dansukker pūdercukura
  • 200 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 1 olas dzeltenums
  • Bezē masai
  • 2 olu baltumi
  • 65 g Dansukker niedru cukura &bdquo
  • Demerara&rdquo
  • 10 g piparkūku garšvielu

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Bļodā samaisa miltus un pūdercukuru. Pievieno sadrupinātu taukvielu un ar dakšiņu masu saspaida drupanā konsistencē. Pievieno olas dzeltenumus un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Liek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Olu baltumus puto stingrās putās. Uzmanīgi iemaisa cukuru un garšvielas. Mīklu izrullē taisnstūra formā, apm. 50 x 30 cm. Bezē masu pārsmērē pāri. Sarullē. Liek ledusskapī uz pusstundu, ļaujot mīkla pilnībā atdzist. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Mīklas rulli sagriež apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Liek tās uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.


Receptes autors:

Dansukker