Ražotājiem

Ziemassvētku joku cepumi

Sastāvdaļas:

  • 200 g mīksta sviesta via margarīna

  • 100 ml Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 tbsp Dansukker Vaniļas cukura
  • 450 ml miltu
  • Pārtikas krāsvielas
  • Kūku dekori, konfektes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu vai margarīnu uzputo ar elektrisko putotāju. Pievieno miltus un maisa, līdz mīkla kļūst drupana. Drupačas izber uz iemiltotas virsmas un samīca mīklā. Sadala gabalos lācīšu izveidošanai (skat. recepti Piparkūku lācīši). Ja vēlaties brūnas krāsas mīklu, 50 ml miltu varat aizvietot ar kakao pulveri. Balto cukuru var aizvietot ar Muscovado cukuru, lai dažādotu garšu un krāsu. Mīklu sarullē bumbiņās un stienīšos un saliek pēc iecerētās formas. Cep krāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē uz restītes. Dekorē ar konfektēm. Ja vēlas, cepumus var saspraust uz kociņiem, izveidojot nūjiņcepumus. Uzglabā vēsā vietā.


Receptes autors:

Dansukker