Ražotājiem

Ziemassvētku mandeļu cepumi

Sastāvdaļas:

  • 3 nelielu olu baltumi

  • 30 g Dansukker baltā smalkā cukura
  • 100 g plaucētu, nomizotu un samaltu mandeļu
  • 150 g Dansukker pūdercukura
  • 5 g kakao pulvera vai sarkanā vai zaļā pārtikas krāsviela
  • Pildījumam
  • 100 g Filadelfijas siera
  • 30 g sviesta istabas temperatūrā
  • 30 g Dansukker pūdercukura
  • 5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 25 g caur sietu izspiestu aveņu vai
  • norīvēta miziņa no viena laima + dažas piles pārtikas krāsvielas zaļā krāsā vai
  • 5-10 g kakao pulvera

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Nevainojami tīrā bļodā uzputo olu baltumus stingrās putās. Putošanas gaitā pievieno cukuru. Mandeles samaisa ar pūdercukuru un iemaisa uzputotajā masā. Pievieno kakao pulveri vai krāsvielu. Izgriež aplīšus ar diametru apm. 3 cm. Liek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 125°C apmēram 20 minūtes. Ļauj atdzist turpat uz cepampapīra, tad noņem. Sieru, sviestu un vaniļas cukuru samaisa kopā. Pievieno izvēlēto garšas papildinātāju. Liek ledusskapī vismaz uz stundu. Tad uzsmērē masu uz puses no cepumiem. Otru pusi pārliek pāri.


Receptes autors:

Dansukker