Ražotājiem

Pīles fileja ar kardamona glazūru

5 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 4 -6 gab. pīles filejas

  • 12 kardamona ogas
  • 1 kanēļa miza
  • 100 ml sarkanvīna
  • 6 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura
  • 1 ēd. kar. sviesta
  • sāls un pipari pēc garšas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu katliņā izkausē, pievieno kardamona ogas, kanēļa mizu, sarkanvīnu un Farīna cukuru, un vāra, līdz veidojas glazūra. Pīles fileju no abām pusēm apcep uz pannas, pārklāj ar pagatavoto glazūru un turpina cept krāsnī 8 minūtes 200°C. Pasniedz kopā ar sautētiem kāpostiem.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”