Ražotājiem

Vaniļas saldējums

Sastāvdaļas:

  • 10 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura

  • 2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 100 ml ūdens
  • 2 anīsa zvaigznītes
  • 1 kanēļa miziņa
  • 10 olu dzeltenumi
  • 800 g saldā krējuma


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Balto un vaniļas cukuru, anīsu un kanēļa mizu liek katlā ar ūdeni un vāra, līdz sīrups sāk biezēt. Verdošu sīrupu izkāš caur sietu un pievieno sakultiem olu dzeltenumiem. Masu turpina kult, līdz tā atdziest un izveidojas stingras putas. Pievieno saputotu saldo krējumu. Visu izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Liek ledusskapī un ļauj sastingt.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”