Ražotājiem

Aveņu saldējums melonē

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 6 olu dzeltenumi

  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 150 ml piena
  • 150 ml saldā krējuma
  • 250 g aveņu
  • Augļu salātiem:
  • 1 melone
  • 250 g aveņu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas, izņemot avenes, liek katliņā un vāra, līdz maisījums sabiezē. Izkāš caur smalku sietu. Iecilā avenes maisījumā. Ļauj tam atdzist, tad liek saldētavā vai sakuļ saldējuma mašīnā. Melonei nogriež virspusi un izgrebj mīkstumu. Sasmalcina to smalkos gabaliņos. Īsi pirms pasniegšanas kārtām saliek meloņu masu, saldējumu un avenes.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”