Ražotājiem

Bumbieru saldējums ar riekstu krēma un karameļu mērci

5 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 400 ml ūdens

  • 300 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 100 ml svaigi spiestas citronu sulas
  • 750 g bumbieru
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 200 ml piena
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • Zaļā pārtikas krāsviela (pēc izvēles)
  • Mērcei:
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g Dansukker niedru cukura "
  • Demerara"
  • 100 ml Dansukker Niedru sīrupa
  • 1 g sāls
  • 10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 100 g riekstu krēma
  • Dekorēšanai:
  • Ogas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ūdeni kopā ar cukuru un citrona sulu uzvāra. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izņem serdes, liek sīrupā un vāra apmēram 15 minūtes, tad ļauj atdzist un izberž caur sietu. Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra. Siltu piena maisījumu pievieno olu maisījumam un izkāš caur sietu. Pievieno bumbieru biezeni, vaniļas cukuru un, ja vēlas, arī dažus pilienus zaļās pārtikas krāsvielas. Masu sastrādā ar saldējuma mašīnu vai arī atstāj saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot. Visas mērces sastāvadaļas, izņemot riekstu krēmu, uzvāra un karsē, līdz masa sabiezē. Pievieno riekstu krēmu un maisa, līdz tas izšķīst. Saldējumu kārto trauciņos un pārlej ar mērci.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”